Fietsonderhoud

Fietsonderhoud is het behoud van uw fiets.


Fietsonderhoud


Regelmatig fietsonderhoud bevordert veiligheid en spaart kosten!

Goede fietsverlichting kan van levensbelang zijn. Zeker nu de dagen weer korter worden, heb je de verlichting steeds vaker nodig. Het is dan belangrijk dat je fietslampen goed werken. Sterker nog; je hele fiets kun je maar beter regelmatig laten nakijken. Want je wilt toch niet onverwachts lopen omdat je fiets het niet meer doet?

Voor dat onderhoud van de fiets, inclusief de verlichting, kun je gebruik maken van de BOVAG Fiets Check. BOVAG-tweewielerbedrijven gebruiken dit systeem, waarbij de fiets op maar liefst 47 punten wordt gecontroleerd. Voorbeelden van ‘checkpoints’ zijn de banden, remkabels, verlichting, slot, ketting en lagers. Ook maakt de fietsenmaker een proefrit op de fiets. Hierbij let hij onder meer op de besturing en de werking van de remmen.

Preventief onderhoud spaart kosten
Er zijn redenen genoeg om de BOVAG Fiets Check te laten uitvoeren. Als je mankementen tijdig signaleert en herstelt, kan dit hoge kosten besparen. Bij speling in het wiel slijten bijvoorbeeld de lagers snel. Het vervangen van lagers is een erg dure reparatie. Beter kun je tijdig de speling laten herstellen. Of een ergere situatie: je remkabel wordt nooit gesmeerd en dat veroorzaakt een –snellere- slijtage. Daar merk je niet zoveel van totdat de kabel ineens knapt. Het moge duidelijk zijn dat remmen dan niet meer lukt!

Losse lampjes mogen ook
Naast de brede fietscheck is er in de winter dus extra aandacht voor de verlichting van de fiets. Per 1 november 2008 staat de overheid ook losse fietslampjes officieel toe. Voorwaarde is dat de losse lampjes op het bovenlichaam worden gedragen en duidelijk en voortdurend zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Ook mogen de lampjes niet knipperen. Informatie over de regels bij het gebruik van losse lampjes staat op http://www.losselampjesmogenook.nl/.

Comfort met vaste verlichting
Vaak is gebruik van vaste fietsverlichting echter comfortabeler. Zo kun je zelf meer zien in het donker omdat het voorlicht op de weg schijnt. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je batterij op is. Stroom voor de lamp maak je immers zelf door gewoonweg te fietsen. De meeste nieuwe fietsen wekken die stroom op met een naafdynamo. Die zit, zoals de naam al zegt, in de wielnaaf en ‘ziet’ met een sensor wanneer hij het licht moet laten schijnen. Extra zwaar trappen, zoals met de traditionele dynamo, is er bij dit systeem niet meer bij. Kortom: bij een goed onderhouden vaste fietsverlichting hoef je nergens naar om te kijken.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Winkelen zonder afspraak!

 

U kunt vanaf nu weer winkelen zonder afspraak. Wel blijft afstand bewaren en een mondkapje verplicht.

 

Graag tot ziens!

Peter en Janny Bouma

Voor vragen kunt uw bellen naar 050-5019742 of mailen naar info@boumatweewielers.nl 


Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  9.00--18.00
Woensdag:  9.00--18.00
Donderdag:  9.00--18.00
Vrijdag:  9.00--18.00
Zaterdag:  9.00--16.00
Zondag:  gesloten
 

5 mei open


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering